Bladeren van de trambaan

Onze onderhoudsploeg is deze week op verschillende plekken langs de trambaan in de nacht actief. De bladeren die op de rails liggen worden weggehaald om problemen met geluid van de trams te voorkomen.

bladeren op spoor

Bladeren en rails zijn geen goede combinatie. Als wij bladeren niet op tijd van de trambaan halen, wordt het spoor nat en glad. Met als gevolg slijtage aan de wielen en geluidsoverlast voor de directe omgeving wanneer de trams remmen en optrekken.

In de nacht van dinsdag 30 maart en woensdag 31 maart worden de bladblazers daarom ingezet tussen de halte Nieuwegein-Zuid en Jaarbeursplein in Utrecht. De nachten daarop op 1 en 2 april verplaatst het werk zich naar de trambaan tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en IJsselstein-Zuid. De werkzaamheden in maart zijn van 01.00 - 05.15 uur. De nachtelijke werkzaamheden in april duren van 01.45 - 04.30 uur.

Hinder

De hinder en overlast voor de directe omgeving wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Toch is niet te voorkomen dat de bladblazers waarmee het werk wordt uitgevoerd gedurende korte tijd te horen zijn.