Bladeren van de baan in Nieuwegein en IJsselstein

Bladeren en rails zijn geen goede combinatie. Als wij bladeren niet op tijd verwijderen, dan wordt het spoor nat en glad. Met als gevolg slijtage aan de wielen en geluidsoverlast voor de directe omgeving wanneer de trams remmen. Volgende week voeren we daarom in Nieuwegein en IJsselstein ’s nachts schoonmaakwerkzaamheden uit aan het spoor van de trambaan.

bladeren_op_spoor.jpg

De schoonmaakwerkzaamheden zijn bij de trambaan tussen de remise in Nieuwegein en de eindhaltes Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid. De onderhoudsploeg van Strukton Rail haalt op dit deel van de trambaan bladeren weg.

Hinder

De werkzaamheden zijn tussen 1.45 en 4.30 uur. In de nachten van 8 en 9 november wordt gewerkt tussen de haltes Nieuwegein Stadscentrum en de eindhalte in IJsselstein. In de daaropvolgende nacht van 10 november werkt de onderhoudsploeg tussen de eindhalte Nieuwegein-Zuid en de wisselstraat bij de tramremise.

Het werk gebeurt ’s nachts, zodat het openbaar vervoer niet gehinderd wordt. Hinder voor de directe omgeving wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Toch is niet te voorkomen dat de machines die hiervoor worden gebruikt tijdelijk voor geluidsoverlast kunnen zorgen.

Vragen?

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht: info@provincie-utrecht.nl,  telefoon: 030 258 91 11.

Voor persinformatie: ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, telefoon: 06 46 99 47 12.