Afsluiting tram/busbaan Leidscheveertunnel

in Utrecht

Vanwege uitbreiding van het Forum in het Stationsgebied Utrecht C.S. voert Strukton Rail in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht vanaf 21 juni werkzaamheden uit aan de masten van de bovenleiding op de fly-over van de bus/trambaan bij de Leidscheveertunnel.

Vanaf eind juni wordt deze route voor bus, tram en taxi daarom in de nacht een week lang volledig afgesloten. De afsluiting is met bouwhekken op de fly-over bij het Park Plaza Hotel. De fly-over is tussen 21-26 juni afgezet voor al het verkeer tussen 23.00-05.30 uur. Het verkeer wordt in deze nachten ter plaatse omgeleid. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden.

Werkzaamheden 

Om de uitbreiding van het Forum mogelijk te maken, worden enkele masten voor de bovenleiding van de tramlijn vervangen en aangepast, inclusief de bijpassende aansluiting op de stroomdraden. Vrachtwagens voeren daarvoor het bouwmateriaal in de nacht af en aan. Tijdens de werkzaamheden wordt op de fly-over gebruik gemaakt van hoogwerkers en kranen. 

Hinder

Hoewel overlast zo beperkt mogelijk wordt gehouden, kunnen bewoners in de directe omgeving tijdelijk geluidshinder ervaren van dit werk.