Afrondende werkzaamheden aan tram/busbaan Utrecht Science Park

in Tram 22

Sinds 6 september rijden er weer trams en bussen over de gebruikelijke route van en naar Utrecht Science Park. De rijbaan voor de trams en bussen is afgelopen zomer grondig vernieuwd. In het weekend van 16-17 oktober zetten we de puntjes op de i.

Tramlijn 22
Sinds 6 september rijden de trams en bussen op lijn 22 over een vernieuwde baan.

Tussen de Padualaan en het Prinses Máxima Centrum is over een lengte van anderhalf kilometer gedurende tien weken hard gewerkt. De rijbaan voor de bussen en de trams is hier grootscheeps op de schop gegaan. Een complete vervanging van deze toplaag, inclusief de aansluiting op het tramspoor, bleek nodig. Nu ligt er een vernieuwde tram/busbaan die voor de start van het nieuwe academische jaar is open gegaan. Van de trams en bussen die hier weer rijden, wordt inmiddels veel gebruik gemaakt.

Restwerkzaamheden

In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 oktober voeren we nog enkele afrondende werkzaamheden uit aan dit project. Al deze werkzaamheden worden overdag uitgevoerd langs de gecombineerde tram/busbaan tussen de Padualaan en het eindpunt bij P+R Utrecht Science Park. Zo worden nabij de haltes nog enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de tegels op de perrons en wordt gewerkt aan de bermen langs de route van de bussen en trams. We verwijderen in dit weekend overdag ook het asfalt dat was aangelegd aan het einde van de Uppsalalaan ten behoeve van een tijdelijke doorsteek voor de bussen.

Hinder

De verwachting is dat overlast als gevolg van dit werk voor de directe omgeving zeer beperkt is. Er worden geen toegangswegen afgesloten en de bussen rijden dit weekend de normale route. De bussen stoppen ook gewoon bij de haltes. Wel zal er een verkeersregelaar aanwezig zijn bij de haltes om het openbaar vervoer in goede banen te leiden. Projectinformatie vindt u terug op www.regiotramutrecht.nl/PRBreukelen.
 

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96